Welkom

Onderstaande tekst is gedeeltelijk overgenomen uit het interview door Johanna Gercama in ‘De Streekkrant’ 29 januari 2013

FOUDGUM – Flauto Nuovo voor blokfluitles in Noordoost Friesland.
‘De kans is groot dat wie ooit blokfluit heeft gespeeld, dit van Goedhart heeft geleerd’; schreef Johanna Gercama in het interview in De Streekkrant.

Koningsfoto

Johanna Gercama: ‘In 1991 richtte Goedhart (Instituut Flauto Nuovo en Stichting Flauto Nuovo) op, een stichting die als doel heeft het publiek kennis te laten nemen van de veelzijdigheid van de blokfluit en zijn muziek. Ondertussen heeft Goedhart vele kinderen en volwassenen blokfluit leren spelen. In de afgelopen jaren organiseerde Stichting Flauto Nuovo Friesland regelmatig optredens voor de leerlingen. Dinie zette projecten op poten zoals ‘Vivaldi in Dokkum’, ‘Bach in Dokkum’ en ‘Telemann in Damwoude’ waarbij een orkest werd samengesteld van 120 blokfluitisten’.

Dinie, Lies, Anneke, Stella

Dinie Goedhart, Lies van der Griend, Anneke Hoekman, Stella Boggia- docenten Topopleiding Flauto Nuovo

Leerlingen wonnen prijzen op diverse concoursen.

In 2011 bedacht Dinie Goedhart, samen met Stella Boggia, Topopleiding Flauto Nuovo. Een opleiding voor blokfluitisten die meer willen weten over theorie, solfège, muziekgeschiedenis en samenspel. Samen met Stella Boggia en Anneke Hoekman Verzorgt ze maandelijks op zaterdag lessen, waarin in een cyclus van twee jaar de muziekgeschiedenis wordt doorlopen. De Topopleiding is een goede vooropleiding voor het conservatorium maar ook heel geschikt voor gevorderde blokfluitisten die meer over de blokfluit, solfège, zang, theorie willen weten en graag samenspelen.

Regelmatig komen gastdocenten naar Foudgum om gastlessen te geven. ‘Het is fantastisch om deze gastdocenten te mogen verwelkomen en te zien hoe zij de leerlingen stimuleren om steeds mooier te gaan spelen. Het zijn grote namen in de blokfluitwereld. Erik Bosgraaf, die in 2010 de Nederlandse Muziekprijs won, Karel van Steenhoven, Daniël Brüggen van het bekende Loeki Stardust Quartet, Saskia Coolen en Bert Honig van ensemble Brisk en vele anderen.

Gedeeltelijk overgenomen uit het interview door Johanna Gercama in De Streekkrant van 29 januari 2013

Voor meer informatie voor blokfluitlessen Flauto Nuovo.

Foto: Minke Faber

Bekijk het filmpje!